AIRCO ONDERHOUD

  

Voelt uw airco opeens niet meer zo koud aan zoals u gewend bent? De kans is groot dat uw airconditioning moet worden bijgevuld. Wij beschikken over twee moderne apparaten die uw airco leegmaakt, de vloeistof filtert en weer terug in het systeem laat stromen. Daarna wordt de airco onder de juiste druk volledig afgevuld met de juiste nieuwe vloeistof voor uw auto. Tevens wordt tijdens dit proces een eventuele lekkage opgespoord.

                                          

Waarom moet je de airco bijvullen?

De airco is één van de systemen in je auto die elke dag gebruikt wordt. Op warme dagen in de zomer zorgt de airco voor verkoeling, en op koude dagen in de winter zorgt de airco ervoor dat je ruiten niet beslaan. Hierdoor houd je goed zicht op de weg en rijd je dus veiliger.

Hoe vaak moet de airco bijgevuld worden?

Als je de airco dagelijks gebruikt verlies je ongeveer 10% koelmiddel per jaar. Als er te weinig koelmiddel in het aircosysteem zit heeft dit veel invloed op de prestaties van de airco. Daarbij neemt ook de kans op een defect aan de airco toe als het vullingspercentage onder de 70% komt. Het is daarom belangrijk om iedere 2 jaar een airco check te laten uitvoeren en de airco bij te vullen. Laat jouw airconditioning professioneel bijvullen bij Encase voor goede service en een scherp tarief.

Wanneer airco bijvullen?

 

Indien je merkt dat de airco minder koelt;

Indien je airco helemaal niet meer koelt;

Indien je vieze geurtjes uit de airco ruikt;

Preventief een twee jaarlijkse airco check.

Wat doen wij precies bij een airco service beurt?

 

Leeghalen koudemiddel

Vacumeren

Bijvullen olie

Controle drukken

Controle werking aircocompressor (diagnose)

Bijvullen airco (R134a/R1234 YF koelmiddel + lekvloeistof)

Printen van onderhoudsrapport

Hoe gaan wij te werk?

Bij binnenkomst wordt je auto aangesloten op een van onze gecertificeerde airco vulstations. Terwijl wij aan de slag gaan kun je gerust plaatsnemen en genieten van een kop koffie. Alvorens het airco bijvullen wordt het airco systeem eerst leeggehaald. Zowel gas als olie worden grondig gereinigd. Na het proces van leeghalen wordt het airco gas bijgevuld en de airco ingesmeerd met smeerolie. Dit hele proces neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

Om nare geurtjes te voorkomen neem je een Meguiar's Air Re-Fresher. Dit duurt slechts 10 tot 15 minuten extra. Kosten bedragen € 29,-

Airco bijvullen? Wat wordt er precies gedaan?

Tijdens het bijvullen van de airco vullen we niet alleen het koudemiddel in je airco systeem. We controleren elk onderdeel visueel. Daarnaast wordt de fluoride olie en koudemiddel ververst en en/of bijgevuld. Achtergebleven vocht wordt uit de airco verwijderd of gevacumeerd. Ook controleren we het complete systeem op functioneren. Ook kun je naast de airco service een geurbehandeling laten doen voor een complete opfrisbeurt, Wynn’s Airco-Clean® Ultrasoon voor Wagens en Wynn’s Air Purifier om slechte geuren te verwijderen of te verhinderen in airconditioning systemen en het interieur van voertuigen. Kosten bedragen € 49,-

Service-sticker

Na een airco service beurt wordt jouw auto voorzien van een Encase service-sticker zodat de onderhoudsgeschiedenis duidelijk herkenbaar is voor jou en de service monteurs. Op de sticker staat de volgende onderhoudsdatum vermeld:

 Airco service beurt alle seizoenen

Waarom is een goede airconditioning belangrijk in alle seizoenen? Dankzij de airco blijf je bij zomerse temperaturen heerlijk koel. De rest van het jaar helpt de airco om de ruiten razendsnel te ontdoen van dampen. En dat doet een airco eigenlijk beter als een blower, omdat airco lucht veel droger is. Voor de conditie van de airco is het ook verstandig om de airconditioning het hele jaar door te gebruiken. De circulatie van het koelmiddel zorgt namelijk tegelijk voor de smering van de compressor. Je voorkomt dus lekkages en daarmee onnodige reparatiekosten.

 

Airco Aktie Achterkant

 

Contactinfo

Fregatweg 124
6222 NZ Maastricht
043 - 208 60 17
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden: ma t/m vr 08.00 - 17.00

Bedrijfsinfo

BTW-nr NL0018.21.391.B69
KVK 14086156

Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacybeleid